RAVITOITUDE KOKARAAMAT 2

28.20 19.30

Toidud mis tugevdavad organismi ja toovad tervise

Mitte kunagi pole inimese toidulaual olnud nii palju rafineeritud ja töödeldud toitu kui täna. Võrreldes varasema ajaga on meie toit kemikaalidest pungil ja toitainetelt vaesem, dramaatiliselt on muutunud nii meie toiduvalikud kui ka toidu kasvatamise, töötlemise ja säilitamise võtted. Toitainevaese toidu ja ka elustiili muutuse tagajärjel on epideemiana levima hakanud südame-veresoonkonnahaigused, diabeet ja ülekaalulisus.

Raamatus heidame pilgu tervistavale toitumisele ja toome ära põhitõed, kuidas lihtsa ja vitamiinirikka toidu abil hoida end terve ja elujõulisena, valmistades toitu värskest ja puhtast toorainest kodus omal käel ning jättes ostmata poolfabrikaadid ja rafineeritud toiduained. Kuna tänapäeva maailm on liikunud suunas, kus poes on värske kraam müügil aastaringselt, oleme kaotanud sideme loodusega. Oskus aastaaegadega käsikäes elada on aga meie tervise võti, seega tutvustame, milliseid toite eri aasta-aegadel eelistada, et toituda looduserütmidega kooskõlas. Erilise tähelepanu pöörame immuunsüsteemi tugevdamisele, sest just immuun-süsteemil on haiguste ennetamisel ja nendega võitlemisel kanda oluline roll.

Raamatust leiab üle 300 tervisliku toidu retsepti, sealhulgas suure valiku köögi- ja puuviljatoite, läätse- ja oaroogasid, lisaks gluteeni- ja laktoosivabasid toite ning tervistavate smuutide retsepte. Põhjus, miks paneme rõhku just taimetoidule, on lihtne: eestlased söövad väga suures koguses liha, unustades kiudainete, taimsete valkude ning vitamiinide ja mineraalainete tähtsuse. Retseptide koostamisel oleme lähtunud põhimõttest, et tervisliku toitumise võtmesõnaks on tasakaalustatud mitmekülgne toitumine.

Raamatu lõpust leiab ülevaate ka kõikidest vajalikest vitamiinidest ja mineraalainetest, nende peamistest allikatest ja toimemehhanismidest ning vaeguse tundemärkidest.

Soovime teile elamusi toiduvalmistamisel ning tervist, rõõmu ja elujõudu!

Ainult 1 laos